Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Гонконгу Україні подарували тільки імпульс

Вівторок, 13 грудня 2005, 09:52

Після конференції СОТ в Гонконгу Україні буде надано "новий додатковий імпульс" на шляху завершення здобуття членства в цій організації.

Про це заявив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Василь Филипчук у ході брифінгу в МЗС у вівторок, повідомляють "Новости Украина".

Водночас він відзначив, що Україна не стане членом СОТ до кінця 2005 року.

За словами Филипчука, українську делегацію на конференції в Гонконгу очолить міністр економіки Арсеній Яценюк. У рамках конференції міністр планує провести низку зустрічей з генеральним секретарем СОТ Паскалем Ламі і представниками делегацій країн-учасниць організації.

"Ми очікуємо, що на цих зустрічах буде відзначено серйозний прогрес нашої країни на шляху вступу до СОТ", - відзначив Филипчук.

За його словами, приводом для оптимістичного прогнозу стала заява голови робочої групи з розгляду заявки України на членство до СОТ Сержіо Марке, який раніше відзначав, що процес вступу України до СОТ "проходить надзвичайно позитивно".

Як відомо, у вівторок у Гонконгу відкрилася конференція Світової організації торгівлі, на якій присутні міністри торгівлі з 149 країн-членів СОТ.

У Гонконгу також присутні представники близько 30 країн-кандидатів на членство до СОТ, включаючи делегації України і Росії.

Раніше українська влада заявляла про плани вступити до СОТ до кінця 2005 року, і сподівалася, що таке рішення буде ухвалено саме на цій конференції в Гонконгу.

Проте, це не стало можливим, оскільки Верховна Рада дотепер не ухвалила сім законів, зокрема щодо цукрової квоти, необхідних для вступу України до СОТ.

Також Україна не встигла підписати двосторонні угоди з деякими країнами-членами СОТ. Так, вступ узгоджено з 41 країною-членом організації.

Переговори з ще двома країнами – Єгиптом і Панамою – знаходяться на завершальному етапі. Продовжуються двосторонні переговори з делегаціями-учасницями робочої групи з Австралією, Вірменією, Киргизстаном і Тайванем.

За матеріалами Бі-Бі-Сі, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...