Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун бачив істерики Ющенка і думає, що його могли отруїти під час сніданку

Вівторок, 13 грудня 2005, 10:00

Екс-генпрокурор України Святослав Піскун допускає, що президент Віктор Ющенко був отруєний не під час вечері з колишнім керівництвом Служби безпеки 5 вересня 2004 року.

"Я думаю, що президент справді був отруєний, але важливо - де, ким і коли. Усі говорять про вечерю, але в нього був ще й сніданок - з іншими важливими людьми", - сказав Піскун в інтерв'ю, опублікованому у вівторок у газеті "Известия-Украина".

При цьому він не став вдаватися в подробиці, пославшись на таємницю слідства. "Я не маю права про це говорити - таємниця слідства. Можу тільки сказати, що Ющенко дуже хворий, через це його воля істотно паралізована. Президентське оточення цим користується, коли дає Ющенку "погані поради", - заявив Піскун.

При цьому, за його словами, президент багато рішень приймає одноосібно, даючи прямі вказівки посадовим особам.

"Ющенко - цар. Були випадки, коли він телефоном вимагав когось звільнити. То про якихось жінок просив, то влаштував істерику через те, що ми заарештували двох осіб, підозрюваних у торгівлі людьми. Президент вимагав, щоб я випустив їх на свободу, але цього не зробив ні я, ні Верховний суд".

Відповідаючи на питання газети, Піскун повідомив, що в Генпрокуратурі на Ющенка були документи, пов'язані з періодом, коли він керував Національним банком.

"Тоді розглядалася справа щодо заступника Ющенка Бондаря. Його обвинуватили у фінансових махінаціях, неповерненні кредитів на 300 мільйонів доларів. Щодо Ющенка тоді вирішили справу не порушувати. Чи законно це, можна перевірити", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування