Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звільнив губернатора через те, що йому "настукали"?

Вівторок, 13 грудня 2005, 12:15

Нардеп Володимир Стретович вважає, що звільнення губернатора Чернігівської області Владислава Атрошенка є реакцією президента на його заяви про незаконну діяльність губернатора.

Про це він сказав у коментарі "Комерсант-Україна".

"Про те, що Атрошенко буде звільнений, мені в понеділок повідомив особисто президент. Це – реакція на наш "стукіт" про те, що в нього немає морального права займати таку посаду", – розповів Стретович.

За його відомостями, найближчим часом Атрошенку може бути запропонована нова посада в органах виконавчої влади.

Однак, депутат дав зрозуміти, що буде наполягати на виключенні губернаторів зі списку "Нашої України".

"Його чекають нелегкі часи", – пообіцяв він "Комерсант-Україна".

Тим часом радник президента депутат Борис Безпалий ("Наша Україна") називає зовсім інші причини звільнення Атрошенка.

"Отут і ворожити не треба, і до бабки не ходи – Атрошенко йде в списку "Нашої України", а хто йде в парламент, той має займатися виборчими справами",– заявив депутат.

За його словами, екс-губернатор Чернігівської області просто прислухався до заклику президента і сам визначив, що хоче займатися виборчою кампанією, а не працювати у виконавчій владі.

Що стосується призначення новим губернатором Чернігівщини Миколи Лаврика, то, за словами видання, його переведення на нову посаду "виявилося несподіваним навіть для його підлеглих".

Нардеп Микола Гапочка ("Регіони України") вважає, що очевидно, що "при призначенні Лаврика велику роль грали його місце народження, особисте знайомство і довіра до нього президента (Віктор Ющенко також уродженець Сумської області)".

Разом з тим колишній губернатор Луганської області Олексій Данилов, також нещодавно відправлений у відставку, схильний вважати кадрові перестановки в областях підготовкою до парламентських виборів.

"Коли ви побачите, кого призначать головою Сумської області, вам усе відразу стане ясно,– упевнений пан Данилов.– Призначення відбудеться вже післязавтра і буде несподіваним, цікавим, але передбачуваним і дуже політизованим".

На питання видання, хто може знати прізвище майбутнього губернатора Сумської області, колишній губернатор порадив запитати про це в керівника виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Романа Безсмертного.

"Запитаєте в Романа Безсмертного, без нього сьогодні не обходиться жодне призначення в країні", – сказав Данилов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування