Балога не чув доручення Ющенка робити могильник

Вівторок, 13 грудня 2005, 14:43

Міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога відзначає, що президент Віктор Ющенко не заявляв про готовність створити сховище ядерних відходів на території ЧАЕС, а доручив політично вивчити це питання.

Про це Балога сказав у вівторок, виступаючи в ході дня уряду з нагоди п'ятої річниці закриття ЧАЕС.

Відповідаючи на прохання члена фракції "Регіони Україна" Олександра Стояна прокоментувати заяву Ющенка про створення сховища ядерних відходів на території ЧАЕС, Балога процитував президента: "Політично це питання потрібно вивчити".

"Ви прекрасно розумієте, що він мав на увазі під словом "політично", - сказав Балога, звертаючись до депутатів.

Міністр нагадав про те, що в Україні діють три закони, що регламентують питання, що стосуються порядку прийняття рішень про розміщення, проектування, будівництво ядерних установок, об'єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами.

За словами Балоги, законом про поводження з радіоактивними відходами визначається компетенція Верховної Ради у сфері поводження з радіоактивними відходами.

"Це визначено в компетенції Верховної Ради, і такі припущення не міг робити президент", - сказав міністр.

"Президент сказав, що політично потрібно визначитися органу, що відповідає за це", - підкреслив він.

"Я абсолютно не погоджуюся з тим, що президент міг сказати, що він буде робити сховище ядерних відходів на території Чорнобильської атомної станції", - заявив Балога, додавши, що він має у своєму розпорядженні текст відповідного виступу президента Ющенка й особисто був присутній під час його виступу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News