Ющенко вирішив виправитися і забрати в депутатів "дах"

Вівторок, 13 грудня 2005, 15:17

Президент Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради законопроект, що передбачає зняття депутатської недоторканності з депутатів місцевих рад.

Зокрема, законопроектом, розміщеному на сайті парламенту, передбачається можливість притягнення до відповідальності депутатів місцевих рад без згоди ради.

Як сказано в пояснювальній записці, законопроект розроблений "з метою забезпечення приведення статусу депутатів місцевих рад у відповідність із Конституцією і, разом з тим, надання їм додаткових гарантій забезпечення незалежної діяльності".

Згідно з документом, кримінальна справа стосовно депутата місцевої ради може бути порушена лише генпрокурором, його заступниками, прокурором АР Крим, області, міст Києва і Севастополя.

Крім того, передбачається, що про порушення кримінальної справи стосовно депутата місцевої ради, а також про обраний щодо нього запобіжний захід повідомляється відповідна місцева рада.

Як сказано в пояснювальній записці, введення в дію запропонованого закону "сприятиме забезпеченню додержання вимог Конституції, рішень Конституційного Суду України, більш демократичному формуванню та діяльності органів місцевого самоврядування, недопущенню їх криміналізації".

Як відомо, 8 вересня Верховна Рада внесла зміни до закону "Про статус депутатів місцевих рад", 6 жовтня Ющенко підписав цей закон, однак 7 жовтня вніс подання до Конституційного суду щодо конституційності змін до закону про статус депутатів місцевих рад, який надає їм недоторканність.


Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування