Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Над обіцянками Януковича і Кравчука працюватимуть сурдоперекладачі

Вівторок, 13 грудня 2005, 15:35

Центральна виборча комісія має намір забезпечити голосування на виборчих дільницях людей з обмеженими фізичними можливостями.

Про це заявила заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук під час круглого столу з питань участі людей з обмеженими можливостями у виборах, повідомляють Українські новини.

За словами Ставнійчук, спроби врегулювати це питання були й під час попередніх виборів, і зараз комісія переконалася, що необхідно вживати заходів для забезпечення голосування та інформування таких людей про перебіг виборчої кампанії.

"Люди з обмеженими можливостями, як і інші громадяни, хочуть робити свідомий вибір", - зазначила Ставнійчук.

За її словами, ЦВК буде наполягати на тому, щоб передвиборчі програми та ролики супроводжувалися сурдоперекладом для глухих і людей, які погано чують.

Крім того, Центвиборчком має намір давати виборчим комісіям рекомендації з облаштування виборчих дільниць на першому поверсі будинків та обладнання пандусів для того, щоб люди з обмеженими можливостями могли потрапити на їх території.

Крім того, Ставнійчук повідомила, що зараз у комісії відпрацьовуються вимоги до приміщень для голосування. Зокрема, планується збільшити ширину кабінок для голосування і зробити столики в них трошки нижчими.

Ставнійчук підкреслила, що виборче законодавство зобов'язує ЦВК виготовляти бюлетені з використанням шрифту Брайля - з розрахунку по 2 на кожну виборчу дільницю.

Заступник голови ЦВК також додала, що на ті ділянки, де концентровано проживає значна кількість сліпих і людей, які погано бачать, буде виготовлено більшу кількість бюлетенів з таким шрифтом.

За її словами, результати складання списку виборців показали, що зараз у країні є орієнтовно 100 тисяч громадян, не здатних самостійно пересуватися, але ця цифра до виборів може змінитися.

Ставнійчук підкреслила, що раніше застосовувалася практика голосування таких людей удома.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...