Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатор, якого перемістив Ющенко, стане солдатом

Вівторок, 13 грудня 2005, 19:06

Екс-губернатор Сумщини Микола Лаврик заявляє, що призначений на посаду голови Чернігівської облдержадміністрації для виправлення ситуації у проблемному регіоні.

Лаврик повідомив журналістам, що цьому рішенню передувала досить тривала бесіда з президентом Віктором Ющенком та прем'єром Юрієм Єхануровим.

"На превеликий жаль, Чернігівська область на сьогодні, дійсно, є одним із проблемних регіонів, де не відбулося позитивних кардинальних змін. Навпаки, проблеми ще більше там накопичилися”, - сказав Лаврик.

"Я відмовився балотуватися на депутата. Чому? Вважаю правильною позицію президента, що людина, керівник повинні обирати: або у списку, або на такій державній посаді як голова ОДА або міністр. На всяк випадок тримати депутатський чи кандидатський мандат – це неправильно”, - зауважив Лаврик.

При цьому він підкреслив, що "був, є і буде з Віктором Андрійовичем і як з президентом, і як з людиною”.

"Я – солдат. І коли надійшла така пропозиція, будучи членом команди президента, я не мав права відмовлятися очолити Чернігівську область, хай, навіть, і одну з найпроблемніших”, - заявив Лаврик.

Він скаав, що вважає себе "доволі самодостатнім і ефективним менеджером", для того, щоб "серйозні позитивні зміни" відбулися в Чернігівській област.

На запитання щодо можливого призначення екс-голови Чернігівської ОДА Владислава Атрошенка своїм заступником, Лаврик заявив, що в новій команді його не буде, оскільки той обрав собі місце у виборчих списках НСНУ.

Водночас голова Хмельницької облдержаадміністрації Іван Гладуняк заявив, що його не цікавить участь у виборах до Верховної Ради і робота у Києві.

Він відзначив, що, на відміну від багатьох своїх колег, він не боротиметься за депутатський мандат, адже в такому випадку "підведе президента".

Гладуняк пообіцяв зосередитися на роботі в області, зауваживши, що тут є ще над чим працювати.

"Кожна людина, що йде у політику, мусить у першу чергу запитати себе, що він може зробити, а не який зиск отримати. Натомість, деякі люди думають, що можуть вирішити свої проблеми за рахунок депутатського мандата", - додав Гладуняк.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування