Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко ляже поперек вулиці Грушевського

Вівторок, 13 грудня 2005, 20:53

Голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко має намір відстоювати в Києві питання енергетичної безпеки цього регіону.

Про це у вівторок Червоненко заявив у ході прес-конференції в обласному центрі.

За його словами, "довірена йому область" є "однією з найбільших виробників електроенергії, а відпуск її підприємствам регіону відбувається за завищеними цінами".

"Я не розумію логіки, коли Запоріжжя виробляє майже 34% всієї електроенергії країни, при цьому штучно стримується її виробництво і страждають металургійні підприємства", - заявив Червоненко.

За словами керівника обладміністрації, при переході на першу категорію, регіон втратить більше 18 млн. грн. у сфері виплат заробітної плати міліціонерам, військовослужбовцям і державним службовцям.

Червоненко повідомив, що найближчим часом у Кабінеті міністрів він буде домагатися "переведення регіону з першої категорії, у безкатегоріальний".

"Я зроблю все можливе, ляжу поперек Кабміну, щоб Запоріжжю, якому не вистачає цих 27 тисяч людей, щоб бути поза категорією, і, що через це вони можуть втратити заробітну плату, я спробую зробити все можливе, щоб здоровий глузд переміг", - додав він.

Крім того, Червоненко нагадав, що уряд ухвалив постанову про переведення Запорізької області у "так називану низьку категорію оплати праці".

"Чисельність населення області трохи не дотягує до 2 мільйонів. Тепер кожен бюджетник недоодержить у середньому 60 гривень середньомісячної зарплати", - пояснив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування