Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти хочуть третину уряду і велику посаду для Мороза

Середа, 14 грудня 2005, 09:34

Перший секретар політради СПУ, народний депутат Йосип Вінський вважає, що наступним прем’єром України буде лідер СПУ Олександр Мороз.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Україна молода".

За його словами, майбутній уряд буде сформовано коаліцією НСНУ-БЮТ-СПУ, де кожна з політичних сил матиме третину місць.

"Дійсно, Партія регіонів отримує найбільше відсотків. Але сумарно коаліція за участі Блоку Юлії Тимошенко, "Нашої України" та Соцпартії отримує у парламенті більшість. Прогнозую, що у ній буде 228—235 народних депутатів", - зазначив Вінський.

Водночас депутат відзначив, що сьогодні є "проблеми внутрішніх комунікацій між цими трьома силами, є проблеми вибудовування спільної системи дій".

"Але я думаю, що в нас достатньо політичної відповідальності й розуміння ситуації, щоб належним чином це виправити", - додав він.

На запитання, чи хоче бачити партія Олександра Мороза головою Верховної Ради, Вінський заперечив цю тезу.

"Це нам визначають таке місце. А Олександр Олександрович буде прем'єр-міністром. Це я кажу для того, щоб заспокоїти тих, хто вже зараз ділить шкіру невбитого ведмедя", - наголосив Вінський.

"Для нашої партії посада ніколи не була пріоритетом. Може, для інших це й головна мета. Нас найбільше цікавить зміст соціально-економічної та політичної роботи. А яким буде наше місце... Повірте, ми адекватно відреагуємо на будь-які ситуації. Головне, щоб була користь для держави і суспільства", - додав він.

Щодо розподілу посад в уряді, то Вінський зауважив, що "співвідношення цих партій (НСНУ-БЮТ-СПУ) у парламенті буде як "тридцять-тридцять-тридцять", і ці ж пропорції збережуться в уряді".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування