Пінчук у дитинстві колекціонував гроші і будував свинзавод

Середа, 14 грудня 2005, 10:28

Один із найбагатших людей України Віктор Пінчук свої перші гроші зібрав шляхом колекціонування.

Про це він розповів в інтерв'ю "Факти".

"У нас з дідусем була домовленість, що він мені дає ювілейні карбованці - металеві! - за гарну поведінку. І він мене преміював, тобто матеріально мотивував", - розповів Пінчук.

Він також розповів, як у студентські роки на півставки працював лаборантом і заробляв до 46 карбованців стипендії ще 45, а також працював нічним сторожем.

За його словами, ця робота викликала "шок" у його мами.

"У неї був шок, вона подзвонила, щоб я негайно йшов додому, повертався, або... щоб удома не з'являвся взагалі! Я сказав: "Добре, вдома я не буду з'являтися". І повісив слухавку. Але це пройшло. Природно, через день-інший мама зрозуміла, що таким методом мене з цього нового шляху не зіб'єш", - відзначив Пінчук.

Після цього майбутній олігарх поїхав у будзагін на Тюмень, де як бетонник будував свинокомплекс.

За словами Пінчука він хотів стати лікарем-психіатром, але в медінституті не прийняли документи. Після цього він вступив до металургійного інституту, за фахом "Обробка металу тиском".

"Я створив у 1987 році тимчасовий молодіжний творчий колектив. Ми там освоювали виробництво профільних труб. Це вже по темі моєї дисертації. Впроваджували на Могилевському металургійному заводі. Потім я цей завод через якийсь час теж купив", - відзначив Пінчук.

"І от створили ми колектив, я вперше поїхав на завод у Могилів і сказав: я вам пропоную працювати по системі, як на Заході. Я впроваджую технологію, і якщо вона приносить прибуток, я від вас хочу одержувати протягом декількох років сім з половиною відсотків від реально принесеного прибутку", - розповів він природу свого першого мільйона.

За його словами, "ні копійки" собі він не виймав. "Мене не цікавили гроші для якихось витрат - мене цікавили гроші, що пускалися далі в оборот. От так ми заробили перші мільйони!", - відзначив Пінчук.

Першою машиною Пінчука була 24-а "Волга", яку він купив, оскільки потрібна була машина для бізнесу.

Як відомо, "Факти" вважаються газетою Пінчука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування