Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько після Піскуна провів "чистки" у прокуратурі

Середа, 14 грудня 2005, 11:26

Генпрокурор Олександр Медведько своїми наказами оптимізував структуру і штатну чисельність органів прокуратури, до складу якої входили керівники центрального апарату і найбільш досвідчені прокурори обласного рівня.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, підвищено статус структурних підрозділів, які безпосередньо відповідають за виконання конституційних функцій, а також за роботу з кадрами.

Утворено головне управління підтримки державного обвинувачення в судах, представництва в суді, захисту інтересів громадян і держави при виконанні судових рішень, управління нагляду за дотриманням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та інших примусових заходів, управління кадрового забезпечення.

У цілому в центральному апараті реорганізації піддано половину структурних підрозділів.

Разом з тим ліквідовано 5 посад заступників генпрокурора - прокурорів Криму, Донецької, Кіровоградської, Одеської областей і Києва, а також посади заступників прокурорів областей - прокурорів Донецька й Одеси.

На ці посади призначені керівники, які раніше займали відповідні посади.

За тим же принципом проведено відповідні зміни в структурі апаратів прокуратур обласного рівня.

На сьогодні в систему органів прокуратури входять: Генпрокуратура; 31 прокуратура обласної ланки, 25 прокуратур областей, 3 військові прокуратури регіонів і прокуратура Військово-морських сил України; 821 прокуратура районного рівня, у тому числі 33 військові прокуратури гарнізонів.

Загальна кількість працівників органів прокуратури складає близько 15,2 тис. осіб, у тому числі 10,5 тис. - оперативних, з яких 1730 - слідчі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...