Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко зажав диктофони, а людина Пінчука вручила екс-майору запрошення

Середа, 14 грудня 2005, 12:13

Екс-майор Микола Мельниченко ще не надав в Генпрокуратуру оригінали записів та стаціонарний пристрій, яким робив записи в кабінеті Кучми.

Про це повідомив журналістам генпрокурор Олександр Медведько після засідання слідчої комісії парламенту щодо касетного скандалу.

Він також повідомив, що сам Мельниченко періодично з'являється на допити в генпрокуратуру.

На питання, в якій якості Медведько був присутній на засіданні, він відповів: "У якості генпрокурора" та додав, що він озвучував наявну в генпрокуратурі інформацію щодо касетного скандалу.

На інші питання, Медведько відмовився відповідати.

В той же час голова комісії член фракції Блоку Литвина Віктор Драчевський, наближений до Віктора Пінчука, посилаючись на слова Медведька, розповів, що екс-майор "взагалі відмовився від дачі свідчень без узгодження своїх дій з Лесею Гонгадзе".

При цьому він повідомив, що комісія одностайно прийняла рішення звернутися до фракції соціалістів з проханням замінити члена комісії Євгена Філіндаша, який раніше вимагав змінити склад комісії.

"Він не може одноосібно цього зробити. Мене обирала Верховна Рада і їй вирішувати", - зазначив він. За його словами, причиною такого рішення є намагання Філіндаша "перевести розслідування касетного скандалу у політичну площину".

Сам Мельниченко на засідання комісії вкотре не з'явився, хоча , за словами Драчевського, він отримував повістку. "Я особисто вручив її Мельниченку. Він її вкинув... потім цю повістку підібрав Рудьковський. Розправив її і поклав її в кишеню. На другий день цю ж повістку ми вручили через СБУ".

Водночас адвокат Мельничнека, який був присутній на засіданні комісії, заявив членам комісії, а потім журналістам, що рекомендував Мельниченку "відмовитись від дачі свідчень, оскільки комісія є заангажованою і в цьому складі не може бути об’єктивною".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування