Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко буде першим у списку і напише нову Конституцію

Середа, 14 грудня 2005, 12:52

Першим у виборчому списку Блоку Юлії Тимошенко в Київську міську раду буде Микола Томенко.

Про це на прес-конференції в середу заявив голова Київської організації партії "Батьківщина" Анатолій Семинога.

Він підкреслив, що сам список ще повністю не сформований, формуватиметься шляхом рейтингового голосування і буде оголошений найближчим часом.

Водночас, Семинога заявив, що "Батьківщина" поки не визначилася, чи буде вона висувати кандидатуру на посаду мера Києва.

За його словами, це питання вирішиться після того, як будуть висунуті всі кандидати на посаду мера і можна буде ознайомитися з їхніми програмами. Тоді, за словами Семиноги, БЮТ визначиться - підтримувати когось з висунутих кандидатів або ж висувати свого.

Водночас, як сказав сам Томенко на прес-конференції, БЮТ ініціює проведення в Києві опитування щодо кількості депутатів міської ради і має намір передати на розгляд у Верховну Раду нову редакцію закону про місто-герой Київ.

Він нагадав, що 1 січня набирають чинності зміни до Конституції і тому, "цілком логічно, щоб у Києві діяла своя нова "Конституція".

Томенко повідомив, що БЮТ підготував нову редакцію закону про місто-герой Київ з відповідними змінами до закону про місцеве самоврядування.

Він підкреслив, що БЮТ до внесення змін до закону буде ініціювати проведення громадського референдуму (опитування) щодо скасування рішення Київради про збільшення кількості депутатів міськради з 90 до 120.

Крім того, Томенко підкреслив, що, на його думку, у міськраді повинно бути депутатів не більше 50. Він також повідомив, що після виборів БЮТ буде ініціювати зменшення депутатів Київради.

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування