Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До нового року міністрів зроблять політиками і подарують кожному по зінченку

Середа, 14 грудня 2005, 13:29

Кабінет міністрів схвалив проект указу президента, який передбачає розмежування політичних посад і посад держслужбовців у системі центральних органів виконавчої влади шляхом уведення посад держсекретарів.

Як повідомив начальник Головного управління держслужби Тимофій Мотренко на брифінгу в середу, проект указу ще протягом 2 днів буде доопрацьований і відправлений до секретаріату президента.

"Очікується, що указ буде підписаний до 1 січня, щоб з 1 січня він почав діяти", - сказав Мотренко.

За його словами, проект указу передбачає, що уряд повинен розробити умови проведення конкурсів на посади держсекретарів, кваліфікаційні вимоги, порядок формування конкурсних комісій, а також порядок призначення держсекретарів.

Разом з тим Мотренко підкреслив, що посада держсекретарів буде вводитися тільки в міністерствах - "тих органах влади, якими керують політики".

За словами Мотренка, передбачається, що зарплата держсекретарів буде на рівні заступників міністра.

Як повідомлялося, проект указу передбачає введення посади держсекретаря Кабміну і постійних секретарів міністерств як вищих посад державних службовців у цих органах.

Документ також передбачає ліквідацію посади заступника міністра як посади держслужбовця і введення посади віце-міністра як політичної посади.

У проекті указу також зазначається про визначення повноважень держсекретаря Кабінету міністрів, розподіл повноважень між міністром, віце-міністром і держсекретарями міністерств.

В Україні інститут державних секретарів існував з 29 травня 2001 року по 26 травня 2003 року. Тоді були введені посади держсекретаря Кабміну і держсекретарів міністерств, ліквідовані посади першого заступника і заступників міністрів.

Держсекретарі призначалися на термін повноважень президента - 5 років. Прем'єр, перший віце-прем'єр, віце-прем'єри і міністри забезпечували організаційне і політичне керівництво. Усі інші повноваження передавалися держсекретарям.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування