Ющенко побував на передачі Поплавського і дав інтерв'ю

Середа, 14 грудня 2005, 13:31

Президент Віктор Ющенко відвідав Національну телекомпанію України й ознайомився з її матеріально-технічним станом.

Під час візиту президент телекомпанії Віталій Докаленко продемонстрував Ющенку, у якому стані більше 10 років знаходиться незавершене будівництво НТКУ і запропонував оголосити інвестиційний конкурс з будівництва центрального входу в телецентр.

В одному з проектів передбачається також розміщення концертного холу на 3000 місць у будинку телекомпанії. Ющенко схвалив цю ініціативу.

Президенту продемонстрували, у яких умовах і на якій апаратурі здійснюється сьогодні мовлення Першого національного каналу.

За даними НТКУ, оснащення телекомпанії потребує термінової заміни, що забезпечить перехід на сучасні форми виробництва і дасть можливість використовувати цифрові технології.

Крім того, необхідно вжити заходів для збереження телевізійного архіву НТКУ, який зараз перебуває у стані руйнування. Його знищення може зупинити тільки термінове перенесення архіву з плівки на інші носії.

Ющенко відвідав запис програми "Крок до зірок", творцем якої є ректор Національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський.

Станом на 14 годину середи Ющенко давав ексклюзивне інтерв'ю Першому національному телеканалу, яке транслюватиметься о 21:00 цього ж дня.

У прес-релізі, розповсюдженому серед журналістів, йдеться, що президент висловив надію, що під керівництвом Докаленка колективу НТКУ вдасться реалізувати поставлену мету і завдання, а саме створити рейтинговий конкурентноздатний телеканал і протягом року досягти частки аудиторії в 7%.

Президент НТКУ відзначив, що можливості для цього в телекомпанії є.

Як відомо, Перший національний забезпечує покриття 97% території держави. За даними дослідницької компанії GFK USM, показник частки аудиторії становить 1,9.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування