Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Беркут" відправили на ялинки

Середа, 14 грудня 2005, 15:48

У четвер, 15 грудня, у Старосамбірському районі (Львівська область) почнуть діяти три мобільних пости працівників спецпідрозділів "Беркут" для попередження незаконної вирубки ялинок.

Про це в середу повідомив голова Старосамбірської районної ради Олег Паска, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, правоохоронні органи будуть займати свої пости до п'ятого січня. "Саме цей час перед Різдвом є піком вирубки ялин і сосен", - додав він.

Аналогічні пости також будуть створені і в Турківському районі Львівської області.

Зокрема, Паска повідомив, що в районі будуть працювати три пости - у райцентрі Старий Самбір, місті Хирів і селі Стрілки.

Таке рішення викликане тим, що ці населені пункти є транзитними і через них ялинки вивозять в інші регіони області і країни".

Голова Старосамбірської райради нагадав, що торік електричка "Сянки-Львів" перевозила за кожен рейс від 4 до 7 тисяч хвойних дерев.

Паска відзначив, що незаконна вирубка лісу є великою проблемою для екологічної рівноваги в районі.

Крім того, представник райради повідомив, що він звернувся в центральні органи влади, щоб створити на території Старосамбірського і Турківського районів національний парк, тому що саме в цих двох районах формується басейн Дністра.

"Ми запропонували провести у нас виїзне засідання РНБО, але відповіді на цю пропозицію не одержав" - сказав він.

За даними державного підприємства "Львівліс", у поточному році заплановано реалізувати 33 тисячі ялинок. Торік було реалізовано 12 тисяч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування