Дума включилася в газову війну, відкинувши принципи ЄЕП

Середа, 14 грудня 2005, 16:43

Держдума Росії у середу доручила бюджетному комітетові підготувати інформацію про необхідність внесення змін у чинне законодавство про податки і збори в частині переходу до стягування ПДВ при постачаннях газу в Україну за принципом країни походження.

Дума прийняла таке рішення, обговоривши протокольне доручення, внесене главою комітету з енергетики, транспорту і зв'язку Валерієм Язєвим (фракція "Єдина Росія").

Російський парламент на початку серпня 2004 року схвалив законопроект про внесення поправок у Податковий кодекс РФ, відповідно до яких російська сторона переходить на стягування ПДВ за принципом країни призначення при експорті і реалізації нафти і газу на території країн СНД.

Тобто для російського бюджету оподатковування цих операцій буде відбуватися по нульовій ставці ПДВ замість ставки 18%.

Президенти України, Росії, Білорусії і Казахстану - країн-учасниць Єдиного економічного простору в середині вересня 2004 року прийняли рішення про перехід з 1 січня 2005 року до стягування ПДВ при взаємній торгівлі товарами, у тому числі природним газом, нафтою і газовим конденсатом, за принципом країни призначення.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування