Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нападники на Пенчука обвинувачують міліцію в тортурах

Четвер, 15 грудня 2005, 09:50

Адвокати затриманих по підозрі в замаху на убивство Бориса Пенчука заявляють, що їх підзахисних піддають тортурам, вимагаючи дати свідчення проти голови Донецької облради Бориса Колесникова.

Обласне управління МВС у Донецьку всі обвинувачення на свою адресу заперечує, повідомляє "Комерсант-Україна".

За словами адвокатів затриманих Ірини Маркової та Ігоря Одегова, процедура затримки їх підзахисних "більше нагадувала викрадення".

Захисники заявили, що Олександра Щучкіна нібито викрали 6 грудня на Привокзальній площі Донецька, після чого вивезли в лісопосадку.

Там семеро працівників міліції більше ніж півдоби били його, катували електрострумом, "не давали спати і позбавляли їжі та води".

Адвокати стверджують, що їхній підзахисний серйозно хворий – у нього рак і цукровий діабет, тому багатогодинні катування могли серйозно позначитися на стані його здоров'я. Захисники запевняють, що подібні заходи впливу пережив і Фатєєв.

За твердженням адвокатів, метою цих знущань було одержання визнань затриманих у тому, що вони за дорученням Колесникова організували напад на Пенчука.

У свою чергу, Центр зі зв'язків із громадськістю УМВС Донецької області поширив повідомлення, у якому цілком заперечує обвинувачення на свою адресу.

"Інформація цілком не відповідає дійсності і подається так: "Чув дзвін, та не знаю, де він", – заявив начальник обласного УБОЗ Сергій Прокопенко, додавши, що в Донецьку ніхто не катує людей струмом і не вибиває свідчень проти Колесникова.

Як відомо, Пенчук є потерпілою стороною в=у справі голови Донецької облради Колесникова, якого затримали 6 квітня 2005 року за обвинуваченням у вимаганні акцій ВАТ ТЦ "Білий лебідь".

Один з акціонерів і колишній директор торгового центру Пенчук стверджує, що він і члени його родини під загрозою смерті були змушені продати за безцінь акції підприємства Колесникову.

2 серпня Колесникова випустили з-під варти у залі суду під підписку про невиїзд.

У Донецьку за підозрою в замаху на життя Пенчука працівниками місцевого УБОЗ були затримані Євгеній Шилов і два колишні працівники міліції Олександр Щучкін та Сергій Фатєєв.

Шилова, через добу, відпустили, а двом іншим затриманим слідчі поки ще не пред'явили обвинувачень. У той же час, голова МВС Юрій Луценко заявив, що затримані міліціонери "підозрюються в замаху на Пенчука".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування