Помічником Луценка призначили кримінального авторитета?

Четвер, 15 грудня 2005, 11:58

Володимир Євдокимов, призначений президентом Віктором Ющенком на посаду заступника міністра МВС, раніше був пов'язаний з кримінальним світом.

Про це пише "Обком" з посиланням на статтю в "Гранях+" від 26 квітня 2004 року.

Як відомо, з 2001 по квітень 2004 року Євдокимов обіймав посаду начальника Департаменту карного розшуку. Однак, за словами журналістів, міністр МВС Микола Білоконь звільнив його "за дуже сумнівну репутацію".

Як відзначали "Грані+", Євдокимова звільнили, оскільки "у коридорах МВС давно говорили про його нетрадиційні зв'язки з одіозними особистостями, такими як донецький авторитет за прізвиськом "Футболіст".

"Обком" припускає, що під псевдонімом "Футболіст" мався на увазі кримінальний авторитет, відомий у Донецьку під іншим псевдонімом – "Міша Косий".

Видання також пов'язує Євдокимова з участю у фальсифікації кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем'єра Павла Лазаренка у вбивстві екс-голови Нацбанку Вадима Гетьмана.

За словами журналістів, Євдокимов, будучи начальником управління з боротьби з організованою злочинністю в Луганській області, "здав підопічних злочинців Генпрокуратурі для того, щоб на них "навісили участь" у замовному вбивстві Гетьмана".

Після цього він одержав посаду голови Департаменту карного розшуку МВС України.

Крім того, "Обком" стверджує, що, коли Євдокимов був на чолі Луганського УБОЗу, місцева організована злочинність в області "почувала себе повними господарями регіону".

Після зміни влади Євдокимова було призначено головою Дніпропетровського обласного УМВС.

Там, за словами журналістів, він "подружився" з оточенням нинішнього прем'єра Юрія Єханурова і, таким чином, його було незабаром призначено заступником міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування