Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко хоче влаштувати реаліті-шоу з Кучмою у головній ролі

Четвер, 15 грудня 2005, 12:14

Лідер партії "Громада" Павло Лазаренко виступає за обов'язкове проведення відкритого судового процесу над екс-президентом України Леонідом Кучмою та його найближчим оточенням.

Про це говорилося на І міжпартійному з'їзді Блоку Лазаренка, що проходить у четвер у Києві.

Цей пункт є одним із ключових питань передвиборчої програми Блоку Лазаренка, повідомляє Ліга.

Разом з тим, програмою передбачається різке підвищення рівня соціальних виплат, щоб привести складову зарплати у ВВП до європейських стандартів.

Блок пропонує повернути у держвласність підприємства, приватизація яких за часи правління Кучми в 1998-2004 роках була проведена з порушенням законів.

Після повернення в держвласність ці підприємства мають бути продані на відкритих торгах, а повторна приватизація повинна істотно поповнити державний та регіональний бюджети.

За словами лідера "Громади", необхідно привести рівень тіньового обороту капіталів до європейських стандартів (не більш 10%). Для цього блок пропонує ліквідувати все податкове навантаження на фонд зарплати підприємств.

Також з 1 січня 2007 року має бути ліквідовано ПДВ як основне джерело розкрадання бюджетних коштів, зауважує лідер партії.

Також Блок Лазаренка виступає за встановлення дотацій агропромисловому комплексу на рівні 7% від усіх бюджетних надходжень, за введення субсидій для сільгоспвиробника, що будуть гарантувати йому не менше ніж 20-процентний прибуток.

Крім того, програмою блоку передбачено знизити з 2007 року вік виходу на пенсію: для чоловіків - на 2 роки, для жінок - на 3 роки.

Політична сила виступає також за прямі вибори регіональних керівників на всіх рівнях - громада, район, область, за забезпечення підзвітності структур виконавчої влади відповідним місцевим радам.

Також блок пропонує реформувати судову галузь влади, ввести механізм прямих виборів суддів населенням і скасувати депутатську недоторканність на всіх рівнях представницької влади.

За словами Лазаренка, внесення конституційних змін, що обмежують повноваження президента, має проходити винятково на всеукраїнському референдумі в день парламентських виборів 2006 року.

Як відомо, у Блок Лазаренка входять партія "Громада", Соціал-демократична партія України та Соціал-демократичний союз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування