Ющенко і Путін знайшли спільну мову

Четвер, 15 грудня 2005, 12:39

Віктор Ющенко і Володимир Путін вітають поновлення переговорів сторін придністровського конфлікту при сприянні посередників від України, Росії й ОБСЄ із залученням спостерігачів від США і ЄС.

Про це йдеться в спільній заяві президентів України і Росії.

При цьому президенти відзначають, що врегулювання придністровської проблеми буде здійснюватися шляхом "визначення і законодавчого закріплення особливого правового статусу Придністров'я на засадах дотримання суверенітету і територіальної цілісності Молдови".

Україна і Російська Федерація "повні рішучості і надалі активно працювати і погоджувати свої практичні кроки", спрямовані на сприяння якнайшвидшому врегулюванню цього питання.

При цьому Росія розглядає українські ініціативи як "важливу основу, що дозволила розблокувати переговорний процес і додала йому новий імпульс", а Україна вважає "істотними" останні російські наробітки з цього питання.

Також президенти вітають кроки з подальшої демократизації регіону, зміцнення засад громадянського суспільства і утвердженню прав і свобод людини на основі стандартів ОБСЄ і Ради Європи.

"У зв'язку з цим надається велике значення створенню умов для проведення транспарентних і демократичних виборів у Верховну Раду Придністров'я за участю міжнародного співтовариства", - відзначається в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування