Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук применшив у сотні рази свої доходи

Четвер, 15 грудня 2005, 12:58

Реальні прибутки "Нікопольського заводу феросплавів" у сотні разів більше тих, які задекларувало керівництво підприємства за підсумками дев'яти місяців.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на експертів, які оцінили реальний прибуток НЗФ за зазначений період у $100-150 млн.

Однак, за словами генерального директора НЗФ Олександра Неустроєва, прибуток НЗФ за 9 місяців складає всього 153 тисячі гривень.

"У нас прибуток за дев'ять місяців хоч і складає всього 153 тисячі гривень, але це реальний прибуток. Водночас на Стахановському і Запорізькому феросплавних заводах, які належать групі "Приват", взагалі одні збитки, – розповів він.

За словами Неустроєва, зниження прибутків пов'язане із загальним погіршенням кон'юнктури на міжнародному ринку феросплавів. "Тому що такого гарного, з погляду кон'юнктури, року, як минулий, у нас уже не буде", - додав він.

Водночас, представники групи "Приват" поставили під сумнів дані Неустроєва.

"Прибутковість феросплавного бізнесу останнім часом дійсно впала. Але обсяг прибутків у 153 тисячі гривень – це просто смішно", – заявив голова наглядової ради близької до групи "Приват" компанії "Славутич-Реєстратор" Геннадій Корбан.

"Мова йде про найбільший феросплавний завод Європи, у якого в принципі не може бути таких низьких прибутків. Думаю, що голові Фонду держмайна Валентині Семенюк варто розібратися в цьому питанні", - додав він.

Директор Асоціації доменників України Володимир Терещенко сказав, що реальні прибутки НЗФ за підсумками дев'яти місяців не можуть бути меншими $100-150 млн.

"Справа в тому, що велика частина прибутків НЗФ осідає на рахунках трейдерів, які працюють з меткомбінатом. Цими компаніями-трейдерами володіє Віктор Пінчук. За нашими розрахунками, реальні прибутки комбінату, може, і не 238 млн. доларів, але 100-150 млн. доларів – це точно", - сказав він.

Заступник голови комітету з промислової політики Верховної Ради Володимир Демьохін згоден з тим, що підприємство такого рівня не може отримувати менше 100 млн. доларів прибутків.

"Судіть самі – за підсумками дев'яти місяців завод виробив близько 600 тисяч тонн феросплавів. За задекларованих прибутків НЗФ заробляв на тонні феросплавів 25 копійок за середньої ціни за тонну 1-1,5 тисячі доларів", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування