Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ "наїхала" на Литвина

Четвер, 15 грудня 2005, 14:06

Моніторинговий комітет ПАРЄ закликає Верховну Раду якнайшвидше призначити суддів Конституційного суду.

"Комітет настійливо закликає Верховну Раду та, зокрема, її голову – Володимира Литвина виконати їхній конституційний обов'язок та оновити склад Конституційного Суду без жодного подальшого зволікання", - сказано в заяві комітету, розповсюдженій у четвер.

"Моніторинговий комітет вважає, що взяття правосуддя у заручники політичних інтересів є неприйнятним", - йдеться також в заяві.

Представники комітету висловлюють "глибокий жаль, що заклик Парламентської Асамблеї залишився без уваги і що склад Конституційного Суду дотепер не був оновлений Верховною Радою".

"Верховна Рада не спромоглася виконати свій обов'язок та привести до присяги суддів... попри те, що відповідно до закону новопризначені судді мають скласти присягу на засіданні парламенту не пізніше як через місяць після їх призначення. Парламент також не призначив чотирьох суддів за власною квотою", - сказано в заяві.

Як відомо, у четвер парламент не зміг обрати суддів Конституційного суду. Вибори визнано такими, що не відбулися.

Про це повідомив на засіданні парламенту голова Рахункової комісії Верховної Ради Валерій Мішура. За його словами, лише 62 депутати взяли бюлетені для голосування.

Як відомо, для того, щоб вибори відбулися, мають взяти бюлетені для голосування дві третини, тобто 284 депутати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: