Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія робить ставку на Тимошенко?

Четвер, 15 грудня 2005, 15:33

Російський політолог Леонід Радзиховський заявляє, що підтримка політичної сили Юлії Тимошенко на парламентських виборах вигідна Росії.

"На мій погляд, "панночка" (Тимошенко) є значно більш вигідним для Росії партнером", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия".

За його словами, вона, як будь-який український політик, "буде запекло торгуватися" за російський газ, "але вона хоча б визнає, що частина проблеми полягає в самій Україні".

Крім того, за словами політолога, "що б не говорили про бізнес-інтереси Тимошенко, ця "self made woman" за своєю біографією куди менше залежить від місцевих олігархів, ніж Янукович - "довічна людина Ахметова".

"Блок Юлії Тимошенко названий абсолютно адекватно ім'ям власним - це воістину партія на двох ногах, з розкішною білявою косою і палаючими очима "панночки". Єдина істинно харизматична фігура в Україні - от це вірно!", - заявив Радзиховський.

Водночас політолог відзначає, що підтримка Віктора Януковича на виборах не вигідна Росії.

"Хоча російська підтримка Януковича - погана прикмета і для Росії, і для Януковича, без цього, очевидно, не обійдеться", - сказав він.

"Донецький клан є об'єктивним конкурентом російських вугільно-сталевих баронів, він життєво зацікавлений у тому, щоб не пропустити їх у свою вотчину", - додав Радзиховський.

Політолог відзначає, що Тимошенко, швидше за все, створить "рівні правила гри" для російського бізнесу, а за Януковича вони "набагато менш ймовірні".

"У відносинах з Росією Тимошенко змушена буде поводитися чесніше, ніж Янукович. Пряма політика вигідна Росії? Якщо так - то нам вигідна Тимошенко. Якщо ні - нам вигідний Янукович", - сказав Радзиховський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування