Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Ющенка радить йому об’єднуватися з Януковичем

Четвер, 15 грудня 2005, 15:50

Радник президента Віктора Ющенка Борис Нємцов заявляє, що "Народному Союзу Наша Україна" варто створити парламентську коаліцію з Партією регіонів Віктора Януковича після виборів.

"Найбільш ймовірно, на мій погляд, домовленості будуть досягнуті по лінії Ющенко - Янукович. Чому? Тому що це вигідно й одному, й іншому, і самій Україні", - сказав Нємцов в інтерв'ю газеті "Известия".

За його словами, "даний альянс об'єднає країну" і буде відповідати "загальному політичному розкладу сил", а також допоможе проводити "збалансовану політику" як щодо Європи, так і щодо Росії.

"По-третє, швидше за все, саме таким буде волевиявлення народу", - додав Нємцов.

Радник Ющенка вважає, що Росія у своїх відносинах з Україною "повинна орієнтуватися на передбачувані результати березневих виборів".

"Було б абсолютно неправильним знову робити ставку на Януковича. Точніше кажучи, винятково на Януковича... Якщо Росія хоче всерйоз зміцнити свої позиції в Україні, вона повинна, як би парадоксально це знову не звучало, вести нормальний діалог з Ющенком поряд з підтримкою відносин з Януковичем", - сказав Нємцов.

Водночас, на його думку, "думка про те, що Росія повинна орієнтуватися на Юлію Тимошенко, може виникнути лише або в провокатора, або просто в дурної людини".

"Юлія Володимирівна - людина недоговороздатна, людина, налаштована винятково на реалізацію своїх особистих амбіцій", - додав Нємцов.

Крім того, за його словами, Тимошенко "досить конфронтаційно налаштована стосовно Росії в силу особистих обставин".

"У Росії ж її довгі роки переслідувала прокуратура. А люди такого складу, як Юлія Володимирівна, подібні демарші на свою адресу сприймають як особисту образу і пам'ятають дуже довго", - сказав він.

На думку радника Ющенка, від підтримки Тимошенко Росії "буде одна шкода, причому шкода лобова".

"Робити ставку на Тимошенко - значить затівати планомірну антиросійську акцію", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...