Єхануров виконає, що обіцяли Москві

Четвер, 15 грудня 2005, 16:01

Прем'єр Юрій Єхануров обіцяє, що Україна виконає зобов’язання перед російським "Газпромом" з прокачки газу по своїй території.

"Ми забезпечимо обсяг транзиту, який зобов'язані забезпечити згідно з контрактом між Україною і "Газпромом", - сказав прем’єр в коментарі журналістам у четвер.

На питання журналістів, чи відчує на собі Європа наслідки протистояння України і Росії , Єхануров відповів: "Про що ви говорите!".

На уточнення, що може відбутись у разі відмови Росії постачати газ, Єхануров відповів: "Що значить Росія не буде постачати? Куди вона подінеться?".

Водночас, за словами прем’єра, у газовому питанні поки немає новин, а делегація, яка перебуває в Москві, у п’ятницю повідомить про хід переговорів урядовцям.

Єхануров також спрогнозував, що ціна газу на населення не виросте, навіть попри підвищення тарифів "Газпромом". "Населення не відчує ніяких зрушень", - сказав Єхануров. Він нагадав, що Україна самостійно видобуває до 20 мільярдів кубометрів газу.

Також, сказав прем’єр, ціна на газ буде диференційованою для різних категорій споживачів.

На питання, чи може Україна підвищити ставку за транзит російського газу до рівня, який би компенсував зростання ціни на паливо, Єхануров відповів: "Ми не можемо підвищити плату, бо це буде порушення підписаних контрактів".

Прем'єр також сказав, що зміна ціни на російський газ навряд чи призведе до перегляду бюджету. "Але так заведено, що новий склад парламенту критично дивиться на бюджет", - додав Єхануров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування