Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Усе більше росіян не люблять українців

Четвер, 15 грудня 2005, 16:28

Менше половини росіян - 49% добре ставляться до України.

Про це свідчать дані опитування, проведеного фондом "Общественное мнение", повідомляють РІА Новости.

Соціологи відзначають, що наприкінці січня поточного року, після помаранчевої революції, про добре ставлення до України говорили 60% росіян, а на початку грудня минулого року - 68% респондентів.

Разом з тим росте кількість людей, які раніше ставилися до цієї країни із симпатією, а зараз заявляють про погіршення свого ставлення.

Якщо в грудні минулого року про це говорили 14% респондентів, а в січні нинішнього - 17%, то зараз уже 29%.

Водночас про незмінну ворожість до українців говорять 5%.

Думку про те, що між Росією й Україною існують серйозні розбіжності і тертя, розділяють 67% росіян, тоді як ще в березні поточного року це відзначали менше половини 48% учасників опитування.

Відповідаючи на питання про зміст цих розбіжностей, респонденти найчастіше говорять про економічні проблеми (50%).

Учасники опитування відзначили також територіальні проблеми, утиск російськомовного населення, проблему Чорноморського флоту і Севастополя.

Варто відзначити, що москвичі набагато частіше, ніж росіяни в цілому, заявляють про погіршення свого ставлення до України (47% проти 29% по країні), називають поганими російсько-українські відносини (75% проти 54%), а також відзначають, що Україна більше прагне до зближення з країнами Заходу, ніж з Росією (86% проти 68%) і констатують наявність серйозних суперечностей між двома країнами (81% проти 67%).

Опитування проводилося 10 і 11 грудня 2005 року. У 100 населених пунктах 44 областей, країв і республік Росії. В інтерв'ю за місцем проживання взяли участь 1500 респондентів.

Додаткове опитування населення Москви - 600 респондентів. Статистична похибка не перевищує 3,6%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування