Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путіну радять скоріше пустити трубу в обхід України

Четвер, 15 грудня 2005, 16:58

Неврегульована між Росією й Україною ситуація з поставками газу демонструє правильність рішення щодо будівництва Північно-Європейського газопроводу.

Так вважає помічник президента Росії, спецпредставник Путіна з питань розвитку відносин з Євросоюзом Сергій Ястржемський у четвер у Москві.

"Ситуація навколо оплати російського газу в Україні показує, наскільки правильно було прийняте рішення щодо будівництва нової гілки газопроводу, щоб не залежати від різного роду забаганок і якихось кон'юнктурних політичних розрахунків певних людей", - сказав Ястржемський.

За його словами, "ця нова газова артерія матиме дуже велике значення з погляду підвищення стабільності в постачаннях газу в серце ЄС, минаючи проблемні транзитні країни".

"Можна вже говорити про переговори з Бельгією, Нідерландами, є інтерес у Великобританії", - підкреслив російський представник.

Ястржемський відзначив, що "є і супротивники цього газопроводу в надрах ЄС - в основному, балтійські країни і Польща".

"Викликає в нас здивування і реакція певної частини європейської преси, особливо німецької, щодо запрошення колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера очолити наглядову раду цього проекту", - сказав він.

"Одна з тем, що постійно мусується частиною європейської преси, саме полягає в тому, що ставиться під сумнів надійність поставок газу й енергоносіїв з Росії в країни ЄС", - вважає спецпредставник.

У зв'язку з цим він заявив, що рішення Шредера очолити цей проект "є прекрасним підтвердженням того, що російські поставки енергоносіїв у Німеччину і країни ЄС будуть надійно забезпечені".

Водночас голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Шредер буде визначати стратегію реалізації цього проекту.

"Основний порядок і стратегічний напрямок підприємства будуть визначатися Герхардом Шредером. Він не буде виконувати жодних оперативних завдань", - заявив він.

Він також висловив своє переконання в тім, що "Північно-Європейський газопровід - це проект, що виведе наше співробітництво з Німеччиною на принципово новий рівень".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування