Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко віддав януковичцям їхні сухарі і відмовився роздягати арештанта

Четвер, 15 грудня 2005, 17:01

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відкидає звинувачення у використанні тортур у справі Бориса Колесникова.

"Жодних побоїв, тортур, іншого не було", - сказав він в четвер, виступаючи у Верховній Раді під час розгляду питання про застосування тортур щодо колишнього міліціонера Олександра Щучкіна, затриманого у підозрі замаху на життя Бориса Пенчука.

Вже в кулуарах Луценко заявив, що "галас навколо цієї справи – це димова завіса задля того, щоб завадити слідству у справі людей, яких звинувачують у замахах і підривах".

Луценко також відкинув звинувачення, що Щучкін не міг зконтактувати з адвокатом, продемонструвавши протокол його затримання, де зазначено, що він мав можливість зв’язатися із своїм адвокатом та рідними.

"З протоколом ознайомлений. Ходатайств немає", - процитував Луценко протокол.

Він також спростував те, що над Щучкіним знущались. Зокрема, за його словами, представники департаменту з громадських зв’язків МВС приїхали до тюремної лікарні, де перебуває підслідний, і запропонували показати сліди побоїв.

"Адвокат сказала Щучкіну: "не роздягайся". Насильно я його роздягати не буду", - сказав Луценко. Водночас, він додав, що в разі, якщо підтвердиться факт знущання, "міліціонер має сісти в тюрму за катування".

Луценко також висловив здивування, що його викликають до парламенту тільки коли йдеться про справу Пенчука-Колесникова. "Коли зі 121 злочинного угрупування ми затримали лідерів 97, то, дивно, чому мене викликають тільки коли мова заходить про донецьке угрупування", - додав Луценко.

Раніше під час його виступу на трибуні, депутати з фракції Регіонів підклали йому сухарі. У свою чергу Луценко заявив: "Лякати мене не вдасться. Я буду працювати міністром. Сухарі мені не потрібні".

"Залиште їх собі, у вашому списку багато людей, для яких це буде потрібно", - сказав він і додав, що повертає їх фракції Партії Регіонів.

Після його виступу "регіонал" Володимир Зубанов запропонував проголосувати постанову про рекомендацію президенту відправити у відставку Луценка.

Проте під час обговорення постанови есдек Нестор Шуфрич запропонував перенести голосування на наступний рік. Після цього Зубанов підтримав пропозицію Шуфрича і зняв постанову.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...