Щоб врятувати Білозір лікарі хапалися за соломину

Четвер, 15 грудня 2005, 20:08

Екс-міністр культури Оксана Білозір заявляє, що збирається займатися політикою.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті Факти, яке буде опубліковано в п'ятницю.

На питання про те, як би вона хотіла, щоб склалося її життя, Білозір відповіла: "Зараз у мене йде процес відновлення. Безумовно, він буде пов'язаний і з політикою".

У той же час вона вважає, що, насамперед, вона "співачка, яка вміє передати голосом усі нюанси буття: і страждання, і радість..."

"Це дійсне щастя, коли це в тобі є і ти цим володієш. І в цьому найбільшу насолоду. А не в посаді, не в міністерському портфелі", - вважає вона.

Про свою хворобу Білозир відзначила, що не дуже хоче про це говорити.

"Мене просто починає трясти, коли я це згадую. Це страшно, це просто дико страшно, коли ти дванадцять діб катаєшся по підлозі від болю, а лікарі не знають, від чого тебе лікувати!.. І хапаються за соломину, щоб зрозуміти, що ж тебе може врятувати. Але розповідати про це. Навіщо?" - сказала вона.

Вона сказала, що цією хворобою (системна вірусна поразка центральної і периферичної нервової системи) не можна занедужати просто так.

"Мені стало погано не раптом. Це було поступове руйнування всього організму. Так діє вірус. У мене є багато питань щодо причин моєї хвороби, на які в мене поки немає відповідей. Зараз цим займається СБУ. Я здала аналізи, результатів ще немає. Ми не можемо сьогодні знайти конкретні речовини - лише сліди від них. А сліди шукати завжди складніше", - сказала вона.

Білозір також розповіла, що її в лікарні відвідували Давид Жванія, Микола Поліщук, Катерина Ющенко "з дітками".

"Петро Андрійович Ющенко був, Петро Порошенко, Людмила Супрун, Ліля Григорович. Ще в мене є друзі - родина Остапчуків. Незважаючи на заборону лікарів, Остапчуки приносили мені усілякі смачненькі речі", - розповіла вона.

На питання про те, який у неї режим дня, вона відповіла: "Повна свобода! Встаю, коли захочу, випиваю каву з канапочками... Багато читаю. Після чотирьох місяців лікування в лікарні, у Феофанії, зараз знаходжуся на амбулаторному лікуванні. Приблизно, воно буде тривати від двох до чотирьох місяців".

Про подальші плани вона сказала: "Люблю промерзнути на лижах у горах, піти в сауну, вибігти з неї і повалятися в снігу. Адже життя - це не тільки великі помисли і цілі, але і такі от маленькі радощі..."

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування