Україна "висадить" американців біля російського кордону

П'ятниця, 16 грудня 2005, 09:41

Міська адміністрація Керчі веде переговори з інвестиційною американо-канадською фірмою на предмет покупки керченського аеропорту.

Про це в п'ятницю повідомляє Обком з посиланням на виконком Керченської міськради.

За інформацією останнього, інвестори побажали взяти в довгострокове користування підприємство і погодилися з обов'язковою умовою продажу - зберегти спеціалізацію цивільної авіації.

Крім того, Керченський міський голова Олег Осадчий поставив перед інвесторами ще одну умову – обов'язкова участь у розвитку інфраструктури міста.

Зокрема, мер має намір залучити покупців аеропорту до реконструкції трьох вулиць Керчі. За інформацією міськвиконкому, інвестори взяли час для обмірковування вимог мера.

Конкурс із продажу аеропорту "Керч" був оголошений Керченською міськрадою на початку грудня. У липні 2001 року це підприємство рішенням Кабінету міністрів було передано з державної у комунальну власність, однак так і не стало прибутковим.

Довгий час Керченський аеропорт ніяк не міг знайти собі підходящу авіакомпанію, готову здійснювати авіарейси по затребуваних маршрутах – у Москву і Краснодар. Скрутне фінансове становище підприємства і стало причиною його продажу.

За інформацією газети "Кафу", початкова ціна аеропорту, виставленого на конкурс, складає близько 11,7 млн. грн.

На продаж також виставлять аеровокзальный комплекс, спеціалізовані спорудження (злітно-посадочна смуга, руліжні доріжки, перон та інше), а також гуртожиток готельного типу і ресторан, розташовані на території аеропорту.

У той же час, за інформацією "Чорноморської телерадіокомпанії", Міністерство оборони погодилося передати міській владі Джанкоя місцевий аеродромний комплекс, що раніше забезпечував миротворчі перельоти і відправлення командного складу Міноборони в "гарячі точки".

Однак рішення міністерства "сприйняли в штики військовослужбовці, що розташовуються на території комплексу". Вони вважають, що з приходом нового власника їхню частину ліквідують, а без роботи залишаться сто джанкойців-контрактників.

На даний час командир військової частини розсилає листи вищому керівництву, у яких просить не квапитися з рішенням про передачу аеродромного комплексу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування