Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер "мукачівської бригади" просить притягнути його до відповідальності

П'ятниця, 16 грудня 2005, 09:49

Мукачівська райрада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Володимира Паульо (відомого в кримінальних колах як "Чалий").

У четвер депутати задовольнили клопотання прокурори Закарпатської області з цього приводу, пише "Львівська газета".

Як повідомила прес-секретар прокурора Закарпатської області, Паульо особисто звернувся до депутатів із проханням дати згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності. Своє рішення звинувачений мотивував бажанням якнайшвидше завершити розгляд справи.

Як зазначено в повідомленні прокуратури, депутата Мукачівської райради Володимира Паульо звинувачують у тому, що він свідомо виконував незаконну вказівку колишнього голови Закарпатської ОДА Івана Різака з метою протиправного перешкоджання громадянам у вільному здійсненні ними свого конституційного права на ведення передвиборної агітації.

13 листопада минулого року спільно з громадянином Іваном Чубірком та іншими радниками Різака, загалом озброєною групою близько ста осіб, він приїхав до м. Свалява, де в готелі "Комфорт" зупинилися студенти з ГО "ПОРА", які мали намір проводити передвиборну агітацію за Віктора Ющенка.

Вчинивши опір дванадцятьом працівникам Свалявського РВ УМВС, молодики увірвалися в приміщення готелю, умисно пошкодили та знищили майно на загальну суму близько 10,5 тис. грн.

На виконання команди Івана Різака, застосовуючи вогнепальну та холодну зброю, вони побили студентів, відібрали в них особисті речі та під дулом пістолетів, як заручників, "завантажили" в автобус, а потім вивезли молодь за межі міста. Внаслідок цього нападу 42 студенти отримали тілесні ушкодження різної важкості.

За інформацією прес-служби, провину Пульо в інкримінованих йому злочинах, передбачених ст. 294, ч.1 КК України, підтверджують матеріали кримінальної справи.

Пауль був радником екс-губернатора Закарпаття Івана Різака.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування