Поки Росія психує, Україна збільшує видобуток газу

П'ятниця, 16 грудня 2005, 10:52

Україна збільшує видобуток газу і нафти, зокрема, у Полтавській області почався видобуток з найглибшої в країні свердловині на Семеренковській газовій площадці.

До кінця грудня планується почати видобуток на другій свердловині, а всього в цьому районі їх буде три.

Разом вони можуть давати 23 млн. кубів газу на місяць, передає ІТАР-ТАРС із посиланням на Держкомстат України.

Видобуток природного газу в Україні в січні-листопаді цього року склав 17,6 млрд. кубометрів.

За цей же період видобуток нафти збільшився на 4,3 відсотки - до 2,8 млн. тонн. Найбільшими нафтогазовидобувними компаніями України є "Укргазвидобування", "Укрнафта" і "Чорноморнафтогаз", що входять до складу компанії "Нафтогаз України".

У той же час, держпідприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" завершило багатомісячну роботу з поліпшення цінових умов експортних постачань української електроенергії, передає Ліга.

Як повідомив директор "Укрінтеренерго", результатом якої стало підписання 14 грудня 2005 року всього пакета зовнішньоекономічних контрактів на постачання електроенергії з України в Угорщину, Словаччину, Польщу, Румунію й у Молдову на 2006 рік.

За словами Бугайова, середньозважену річну ціну на експортовану електроенергію вдалося підняти більш, ніж на 20% за 1 квтг. Він відзначив, що Україна одержить додатково близько $100 млн. за рахунок поліпшення економічних умов контрактів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування