Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко розповів, як він "послав" Мороза, щоб не давати йому грошей

П'ятниця, 16 грудня 2005, 11:56

Ціна на російський газ на кордоні України складає не $50, як заявляють чиновники, а $76,6.

Про це в інтерв'ю "Обкому" заявив депутат, почесний голова правління Мауріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча Володимир Бойко.

"Усі розповідають, що ми купуємо газ по $50. Це ж нісенітниця – ми сьогодні газ купуємо по $76,6 без ПДВ. Плюс транспорт додайте. От нехай Івченко пояснить: якщо вони купують по $50 на кордоні газ, а ми платимо вже майже 8 місяців $76,6 "Торговому Дому НАК "Нафтогаз України", то куди йдуть ці гроші?", - запитав він.

Водночас Бойко вважає, що російський газ для України повинен складати не більше $120.

"Ну немає і не може бути такої ціни, як $255 на кордоні з Україною! Якщо $255 на кордоні, то доставити цей газ, скажімо, в Італію через Україну, скільки він там буде коштувати? Хто такий газ за $300 буде купувати?", - сказав він

"Якщо він в Європі наприклад $200-$220, то з огляду на нашу найближчу відстань до Росії, то це десь у межах $120-$130 він повинен бути на кордоні. І то до цього потрібно переходити поступово", - додав Бойко.

На питання, чи "потягне" український металургійний комплекс ці ціни, Бойко відповів:

"Десь $100-120 потягне. Я на місці Віктора Андрійовича зараз просто би зібрав найрозумніших людей, які розуміють, що насправді діється, щоб відробили чітко, що держава Україна хоче мати, як захиститися".

Говорячи про майбутні вибори, Бойко сказав, що не збирається балотуватися в депутати.

"Особисто я не хочу. Чесно, не хочу. Я і в цей парламент не хотів йти. Мене вмовив Леонід Данилович. Хоча я не шкодую, що потрапив сюди. Я впевнений, що в багатьох питаннях і в законотворчості я розбираюся і щось корисне за ці 4 роки зробив у парламенті".

Водночас він відзначив, що деякі політичні сили хотіли б бачити його у своїх списках: "Говорять, що прізвище потрібне..."

На питання, чи правда, що соціалісти зверталися до нього з проханням профінансувати їхню кампанію, Бойко відповів:

"Один заїкнувся соціаліст про те, що їм потрібні ресурси. Я його послав і сказав, що ми ніколи нікому не давали і ні в кого не брали. Так що грошей наших там не буде ні копійки. Запевняю вас".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...