Оточення Ющенка плутає маму з Тимошенко

П'ятниця, 16 грудня 2005, 12:48

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що газовий конфлікт із Росією спровокували комерційні структури, притягнуті до обслуговування україно-російського обміну.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті Ізвєстія, опублікованому у п'ятницю.

"Я думаю, що газовий баланс могли порушити комерційні структури, притягнуті до обслуговування україно-російського обміну, що дотепер здійснювався за схемою "транзит в обмін на газ". Саме ці структури спровокували конфлікт", - сказала вона.

На її думку, конфлікт "тільки підсилиться, якщо українська влада продовжить триматися за корупційні схеми". "Якщо ж вона виявиться чесною і зруйнує визначені моделі, то зуміє вийти із ситуації", - додала Тимошенко.

"Потрібно пам'ятати, що між Росією й Україною підписаний договір по транспортуванню газу в Європу й обсягам, які Київ одержує в оплату транзиту. Документ дійсний до 2015 року, і раніше, до втручання комерційних структур, його умови влаштовували й Україну, і Росію", - відзначила вона.

Вона також підтвердила своє рішення про те, що після виборів у парламенті її сила об'єднається з "Нашою Україною".

На питання, чому ж вона ухвалила рішення блокуватися з Ющенком. Не зважаючи на те, що він звільнив її з посади прем'єра, Тимошенко сказала:

"Я частину життя віддала, щоб він став президентом. Я теж у нього вірила. Я не хочу війни і взаємних обвинувачень, вони можуть розколоти Україну".

На питання про заяви соратників Ющенка про те, що гроші Березовского нібито потрапили до неї, Тимошенко заявила:

"Мені ніхто грошей не давав. Усі знають, що в президенти балотувався Ющенко, а не Тимошенко. Мене обвинуватили тому, що люди від страху кричать "мама!", а команда Ющенка - "Тимошенко!".

Про відносини з Росією Тимошенко висловила впевненість, що "добросусідські відносини з Росією відповідають інтересам України, і ці інтереси вище штучних домовленостей і неприродних компромісів".

"Москва мене сприймає виходячи з цього. Москва добре мене знає. Вона в курсі моєї позиції", - сказала вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування