Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Єханурова обіцяє ходити на роботу з чистою головою

П'ятниця, 16 грудня 2005, 13:14

Кабінет Міністрів готовий продовжити консультації з Верховною Радою з доопрацювання проекту держбюджету на 2006 рік і буде намагатися переконати Раду прийняти цей документ до 23 грудня.

Про це журналістам сказав віце-прем'єр з соціальних і гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Ми не будемо посипати голову попелом, а, засукавши рукава, продовжимо роботу над бюджетом і, сподіваємося, на наступному тижні вдасться вирішити це питання", – сказав Кириленко.

Він відзначив, що протягом усієї підготовки держбюджету-2006 Кабмін тісно співпрацював з Радою і прагнув максимально врахувати пропозиції бюджетного комітету.

У зв'язку з цим він вважає, що у відмові Ради підтримати держбюджет немає економічних або процесуальних причин, а тільки винятково політичні мотиви, пов'язані з початком виборчої кампанії в новий парламент.

На думку Кириленка, не ухвалення бюджету пов'язане з бажанням Верховної Ради показати урядові "його місце".

Висловивши надію на ухвалення бюджету, Кириленко водночас не виключив можливу відмову Ради підтримати цей документ до кінця цього року.

"Ми розуміємо, що можливий різний розвиток подій", – сказав він.

При цьому він підкреслив, що головною задачею уряду є забезпечення соціальних виплат навіть у випадку не ухвалення закону про держбюджет.

При цьому він додав, що в цьому випадку Кабмін не зможе з початку 2006 року приступити до реалізації своєї ініціативи поетапно підвищити в 2006 році мінімальну заробітну плату до 400 гривень, а прожитковий мінімум для працездатних осіб – до 500 гривень.

У свою чергу заступник глави секретаріату Іван Васюник підкреслив, що для президента й уряду принциповим є граничний розмір дефіциту в 2,5% від ВВП. За його словами президент не підпише Закон про бюджет, у якому розмір дефіциту буде перевищувати цю цифру, передає Ліга.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...