Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко веде на вибори екс-спікера, президента "Оболоні" і етнографа

П'ятниця, 16 грудня 2005, 14:17

Міжпартійний з'їзд Українського народного блоку Юрія Костенка та Івана Плюща визначив список кандидатів в депутати, з яким піде на вибори.

Як повідомив лідер партії Юрій Костенко до першу п’ятірки блоку увійшли він сам, депутат Іван Плющ, почесний президент компанії "Оболонь" Олександр Слободян, депутат Іван Заєць та директор інституту етнографії, член-кореспондент НАН Ганна Скрипник, повідомляє 5 канал.

Шостим у виборчому списку йде віце-прем'єр-міністр з питань агропромислового комплексу Юрій Мельник, сьомим – рівненський губернаторї Василь Червоній, восьмим - заступник голови Донецької обладміністрації Олександр Клименко, дев'ятим - київський губернатор Євген Жовтяк, десятим – Валерій Асадчев, 13-м депутат Олександр Гудима, 15-м – депутат Степан Хмара, 16-м – депутат Іван Драч і 17-м – депутат Іван Томич.

На з'їзді Костенко заявив, що його блок буде співпрацювати із НСНУ, БЮТ та блоком ПРП-ПОРА.

Костенко також дуже багато говорив про відділення бізнесу від влади. А на закид, що 5-ці блоку є бізнесмен Слободян, лідер блоку заявив, що той "завжди боровся із режимом і у новому парламенті не буде відстоювати свої власні бізнес інтереси".

Також з'їзд затвердив програму блоку. Український народний блок Костенко й Плюща виступає за скасування недоторканності депутатів усіх рівнів.

Також у проекті передвиборної програми передбачається проведення судової реформи, що забезпечить відповідальність суддів за винесені рішення.

Крім того, блок виступає за державну підтримку малого й середнього підприємництва.
Передбачається впровадження енергозберігаючих технологій і модернізації підприємств, створення власного ядерного палива, модернізація вугільних шахт, застосування сучасних технологій видобутку нафти й газу на українських родовищах.

Костенко підкреслив, що, відповідно до проекту програми, буде здійснюватися політика державної підтримки фермерських господарств.

Блок також заявляє про свою підтримку тим церквам, що сприяють відродженню традиційних духовних цінностей українського народу.

Ліга, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування