Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна знайшла ще одне джерело газу

П'ятниця, 16 грудня 2005, 15:28

Вартість інвестпроекту з розвідки та видобутку енергоносіїв на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря становить 2 млрд. євро.

Про це в п'ятницю на брифінгу повідомив перший заступник глави секретаріату президента Іван Васюник, нагадавши, що уряд прийняв рішення про підготовку і проведення конкурсу на проведення відповідних дослідницьких робіт на 14-ти ділянках.

Васюник зауважив, що цей проект буде одним із наймасшабніших інвестиційних проектів України, його вартість становитиме близько 2 млрд. євро, а його реалізація дозволить вже в найближчі роки Україні додатково отримувати понад 4 млрд. кубометрів природного газу щороку.

Васюник нагадав, що про бажання взяти участь у цьому конкурсі вже оголосила американська компанія "Ханд оіл", крім того, за попередніми даними уряду, в цьому конкурсі готові взяти участь ще 5-6 компаній.

Васюник не зміг назвати, які саме компанії, але наголосив, що конкурс буде проводитися відкрито і прозоро.

14 грудня 2005 р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою затвердив умови проведення конкурсу на право укладання угоди про розподіл продукції (УРП) на Прикерченській ділянці надр континентального шельфу Чорного моря.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування