Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лондон визнав, що український пташиний грип небезпечний для людини

Субота, 17 грудня 2005, 12:29

Лондонська референт-лабораторія підтвердила азіатський тип вірусу пташиного грипу в Криму - Н5N1.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив у суботу керівник прес-служби Міністерства аграрної політики Олександр Горобець.

Горобец підкреслив, що ці дані були отримані по телефону. Очікується також, що Україна одержить письмове офіційне підтвердження.

Раніше російський Володимирський центр захисту тварин, що досліджував надані Україною матеріали, також прийшов до висновку, що в Криму пташиний грип належить до азіатського типу - Н5N1.

Крім того, Горобець повідомив, що міністр агарної політики Олександр Баранівський вважає недостатніми вжиті на сьогодні заходи для боротьби з високопатогенним грипом птиці в Криму.

За його словами, міністр пропонує ввести карантин не тільки в районах, де зафіксоване це захворювання, але й на всій території автономії.

Горобець відзначив, що рішення про введення карантину на всій території Криму буде ще обговорюватися.

За його словами, керівництво Криму не підтримує цю ініціативу, тому що карантинні міри передбачають повну заборону вивозу продукції птахівництва з території автономії.

Враховуючи те, що ця галузь у Криму досить розвинута, введення карантину, на думку місцевої влади, може погіршити ситуацію в птахівництві.

Горобець також повідомив, що в суботу прийняте рішення проводити вилучення й утилізацію птиці також у тих районах, де була зафіксована її загибель, але поки не підтверджена наявність вірусу пташиного грипу.

Він також відзначив, що передбачається посилити контроль за умовами утримання птиці в господарствах населення і, можливо, будуть уведені штрафи стосовно тих, хто випускає птицю на вулицю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: