Невдалі соратники Литвина та наступники Щербаня нікого собі не знайшли

Субота, 17 грудня 2005, 15:27

Ліберальна партія вирішила самостійно брати участь у майбутніх парламентських виборах.

Про це члени партії домовилися на своєму з'їзді у суботу.

Причому, за словами керівництва лібералів, переговори про створення або входження до блоку велися з багатьма партіями.

"Якщо партія потрапить до парламенту, вона співпрацюватиме з тими політичними силами, які підтримуватимуть ліберальну ідею", - сказав лідер партії Петро Циганко.

За його словами, шанси у лібералів є, адже "останні соціологічні опитування свідчать, що ліберальну ідею в Україні підтримують 3%".

Як відомо, раніше Ліберальну партію очолював колишній голова Сумської облдержадміністрації Володимир Щербань.

Водночас партія "Вперед, Україно!" затвердила свій виборчий список.

Окрім лідера, президента Всеукраїнської банківської асоціації Володимира Мусіяки, до нього не потрапила жодна відома політична фігура, повідомляє 5 канал.

Як повідомив журналістам сам Мусіяка, партія вирішила йти на вибори самостійно, відмовившись від у часті у блоці Литвина.

"Створюються блоки міжпартійні, партії фактично зникають в цих блоках, як в чорній дірі. Вони не ідентифікуються, вони не виступають перед суспільством в якості відповідальних політичних суб’єктів. Вони якраз побоюються того, що треба нести політичну відповідальність", - сказав Мусіяка.

Також він повідомив, що виборчий список складався з урахуванням побажань регіональних осередків партії.

Свій список кандидатів на вибори затвердила і "Народна влада".

За словами її лідера Володимира Нечипорука, у ньому немає ні олігархів, ані колишніх в'язнів. "Хоча партія йде на вибори окремо, у парламенті вона співпрацюватиме з Народною партією Литвина", - зазначив Нечипорук.

Водночас, як передає "Інтерфакс-Україна", для участі у виборах створено Блок Бориса Олійника та Михайла Сироти у складі Трудової партії, "Інформаційної України" та Партії здоров'я.

На міжпартійному з'їзді у суботу було затверджено список блоку, до якого входять 122 кандидати.

До першої п’ятірки потрапили народний депутат Борис Олійник, лідер Трудової партії Михайло Сирота, народний депутат Олег Беспалов, адвокат Андрій Федур, лідер партії "Інформаційна Україна" Андрій Колодюк. Лідер партії здоров'я Михайло Салюта посів у списку 6 місце.

У свою чергу, як повідомляє прес-служба партії "Зелена планета", на 5 етапі I з’їзду партії, було прийнято рішення вийти зі складу виборчого блоку Валерія Коновалюка "Трудова Україна".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування