Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Павленко допоміг Суркісу

Понеділок, 19 грудня 2005, 10:47

Будівництво на площі перед НСК "Олімпійський" вирішено призупинити до перегляду проекту забудови.

Таким є рішення робочої комісії під головуванням міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка, повідомляє прес-служба Кабміну.

Рішення комісії, що розглядала проект забудови на площі перед "Олімпійським" 16 грудня 2005 року, пов'язано з висновками експертів відповідної робочої групи, які визнали забудову небезпечною.

Зокрема, згідно з рішенням фахівців МВС, будівництво не відповідає умовам безпеки, а саме - створює загрозу громадській безпеці, а також унеможливлює прибуття під час проведення масових заходів спецтехніки.

Експерти визнали проект, відповідно до якого зараз відбувається зведення торговельного центру на площі біля "Олімпійського", небезпечним для відвідувачів спорткомплексу.

Ці висновки підтвердили і експерти УЄФА, які відвідували Україну і, зокрема, головну спортивну арену країни, напередодні.

Міністр повідомив, що питання щодо будівництва на площі перед НСК буде винесено на розгляд уряду до кінця цього року.

Павленко зазначив, що це питання переросло з господарського у політичне, оскільки головна спортивна арена – це престиж і гордість країни.

Київську міську державну адміністрацію міністр попросив до засідання Кабінету міністрів надати узгоджену, чітку позицію щодо проекту на площі перед НСК.

"Ми не допустимо ситуації, коли не створивши нового, знищимо те, що у нас є. НСК "Олімпійський" - це велика державна цінність і наша історія", - наголосив Павленко.

У засіданні робочої комісії під головуванням міністра взяли участь: директор НСК "Олімпійський" Сергій Демидов, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, представники забудовника - ТОВ "Юджин", КМДА.

Також у засіданні взяли участь експерти Українського зонального науково-дослідного і проектного інституту з цивільного будівництва ВАТ "КиївЗНДІЕП", представники МВС, МЧС, Служби безпеки України та інші.

Як відомо, будівництво перед "Олімпійським" було однією із загроз для отримання Україною і Польщею права на проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...