Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ підтримав Пинзеника у боротьбі з депутатами

Понеділок, 19 грудня 2005, 12:10

Міжнародний валютний фонд вважає неприпустимим прийняття держбюджету-2006 з дефіцитом більш як 2,5% ВВП.

Про це сказано в заяві МВФ, повідомляють "Українські новини".

Відповідно до повідомлення, МВФ сподівається на об'єднання зусиль Кабінету Міністрів і Верховної Ради для прийняття бюджету, який дасть змогу знизити темпи інфляції й збільшити темпи економічного зростання.

"Буде нерозсудливо допустити будь-яке збільшення дефіциту державного бюджету більш як 2,5% ВВП, які вже були закладені в проект бюджету", - сказано в заяві.

На думку МВФ, подальший економічний ріст буде залежати від рівня суворості контролю за використанням бюджетних коштів і проведення податкових реформ.

Особливий акцент МВФ робить на необхідності розробки реалістичного середньострокового плану з відновлення збалансованості Пенсійного фонду, розширенні бази й зниженні ставок оподатковування.

"Економічний ріст в 2006 році буде залежати від макроекономічної політики й впровадження структурних реформ, але може стати суб'єктом негативного шоку у разі різкого росту цін на газ", - сказано в повідомленні.

Як відомо, Верховна Рада 15 грудня відмовилася затвердити розроблений Кабміном і погоджений з комітетом Ради з бюджету держбюджет-2006 з доходами 124,4 млрд. гривень, видатками 136,5 млрд. гривень і дефіцитом 12,9 млрд. гривень, або 2,5% ВВП.

Уряд наполягає на збереженні таких показників, а бюджетний комітет парламенту пропонує збільшити дефіцит бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування