Тимошенко вимагає прибрати усіх, хто присмоктався

Понеділок, 19 грудня 2005, 15:02

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко переконана, що відсторонення від питань газового співробітництва всіх посередників дозволить Україні цілком забезпечити себе газом за рахунок його транзиту своєю територією.

"Я думаю, треба забрати від газової проблеми всіх посередників, що фактично знищили російсько-український баланс природного газу", - заявила вона в інтерв'ю журналістам у понеділок у Києві.

"Якщо в нової української влади вистачить політичної волі забрати усіх, хто присмоктався, і дати можливість одержати цей газ Україні, то жодних проблем просто не буде", - сказала Тимошенко.

Вона відзначила, що такі посередники як концерн "Росукренерго" одержують за свої послуги близько 7 млрд. кубометрів газу щорічно.

"Якщо забрати посередників транзиту, то газ, що одержує Україна, буде копійка в копійку, і нічого не потрібно буде купувати", - підкреслила лідер БЮТ.

Тимошенко також сумнівається, що проект держбюджету на 2006 рік може бути прийнятий в існуючому вигляді.

"Якщо він буде таким бездарним, то навряд", - сказала вона і, зокрема, відзначила, що в бюджеті не передбачено достатньої кількості коштів на фінансування культури і соціальних проблем.

"Ми ще за бюджет на майбутній рік поборемося", - підкреслила Тимошенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування