Кількість претендентів на депутатське крісло перевалить за 50

Понеділок, 19 грудня 2005, 16:12

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович прогнозує, що у виборах до Верховної Ради візьмуть участь 51 партія й блок.

Про це Давидович повідомив журналістам, передають Українські новини.

"Є відомості, що буде 51 суб'єкт виборчого процесу, потенційно", - сказав Давидович.

При цьому він нагадав, що в історії українських виборів раніше не було такої кількості учасників.

"Раніше було 30, 33", - сказав Давидович. При цьому він зазначив можливість складностей з фінансуванням виборчої кампанії з державного бюджету.

За його словами, спочатку комісія просила на проведення виборів у Раду 555 млн. гривень, у бюджеті було передбачено 547 млн. гривень, а зараз ЦВК знову просить Кабінет Міністрів повернутися до цифри 555 млн. гривень.

Як повідомляло агентство, у листопаді Давидович прогнозував складності у фінансуванні виборчої кампанії виборів Ради в 2006 році в разі несвоєчасного прийняття держбюджету на 2006 рік.

Між тим ЦВК на своєму засіданні зареєструвала 39 кандидатів у депутати до партії "Народний рух України за єдність" (лідер Богдан Бойко) на вибори Верховної Ради.

Раніше ЦВК зареєстрував партійні списки КПУ і Партії регіонів. Таким чином, станом на понеділок до ЦВК подали документи для реєстрації списків шість політичних партій і блоків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування