Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, що поряд з ним казкові персонажі

Понеділок, 19 грудня 2005, 16:32

В понеділок, у день Святого Миколая, президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії відкриття нової будівлі Київського академічного театру ляльок.

Ющенко вручив директору театру ляльок Миколі Петренку символічний "золотий ключик" від приміщення.

"Не так часто в останні десятки років з'являлися в Києві нові театри", - сказав Ющенко.

Першу частину своєї вступної промови він адресував дітям. Президент сказав, що реальність казок завжди поряд, і навів приклади казкових персонажів Кирила Кожум'яки, який, за легендами, жив у Києві, та казкового богатиря Іллі Муромця, який, за словами президента, похований у Києво-Печерській Лаврі.

"Казкові герої, як правило, поряд із нами", - сказав Ющенко.

"Світ, у якому живуть діти – насправді казковий світ, у якому відбуваються речі, що потім стають сенсом життя. І з цього світу потім виростають громадяни, які шанують цю землю. Ці мрії, які починаються з казки, з часом стають реальністю", - сказав Ющенко.

"Ще 15 років тому здавалося казкою, що Україна може бути незалежною. Казкою для наших прадідів, які 200-300 років тому боролися, щоб Україна була вільною та незалежною. З кожним поколінням дітей ця казка відтворилась", - сказав президент на урочистій церемонії відкриття нової будівлі театру.

У заході взяли участь віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, міністр культури і туризму Ігор Ліховий, Перший заступник голови секретаріату України Іван Васюник, Київський міський голова Олександр Омельченко, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

УНІАН, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування