Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович просить Ющенка покаятись, що відсилав шісток по газ

Понеділок, 19 грудня 2005, 17:23

Лідер Партії Регіонів Віктор Янукович звинувачує владу у провалі газових переговорів з Росією.

"Президент має визнати помилки, які зробив і уряд Єханурова і уряд Тимошенко (у газовій сфері). І зробити це так, щоб, як кажуть, почули всі виконавці", - сказав він на прес-конференції у понеділок.

"Влада вирішила взяти і кинути нас в такий конфлікт, не розуміючи наслідків. Хто за це нестиме відповідальність?", - додав Янукович.

На його думку, саме українська сторона винна у тому, що Росія вирішила підняти ціни на газ, порушивши питання про перегляд умов транзиту російського газу через українську територію.

"Хто буде нести відповідальність – Івченко чи ті, хто підписував протоколи про зміни поставок газу в Україну, де чітко сказано про пропозицію по нових тарифах транспортування газу в бік Європейського союзу", - сказав Янукович.

За його словами, ці протоколи підписували працівники "Нафтогазу" "навіть не другого, а третього, четвертого, п’ятого рівня".

"З першого візиту і в Росію і в Туркменістан нинішнє керівництво "Нафтогазу" отримало повноваження говорити від імені уряду і всього українського народу. Нас хтось спитав, згодні ми чи ні з такою політикою?", - спитав Янукович.

Ще однією помилкою влади у газовому питання Янукович назвав те, що переговори велись не на найвищому рівні.

"Чому всі переговори, які практично всю осінь не велись на рівні прем’єр-міністрів, на рівні президентів? Нарешті почув Єхануров те, про що ми говорили йому з вересня, що це рівень прем’єр-міністра", - зазначив він.

На думку Януковича, сьогодні газове питання потрібно вирішувати на рівні президентів Росії, України і Туркменістану.

Він також сказав, що Партія Регіонів виступає за поступове підвищення цін на російський газ.

"Україна як і всі країни світу повинна перейти на ринкові ціни на газ, але не миттєво", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування