У Ющенка з'явилася мрія у погонах

Понеділок, 19 грудня 2005, 18:04

Президент Віктор Ющенко вважає, що органи внутрішніх справ "блискуче впоралися" зі своїми задачами в поточному році і сподівається, що в наступному році українська міліція буде переорієнтована на служіння громадянам.

"Моя мрія полягає у тому, щоб, зустрічаючись з міліціонером за будь-яких обставин, кожна українська людина була спокійна, оскільки біля нього з'являється захисник, незалежно про які проблеми його життя йде мова", - заявив Ющенко.

"Така міліція в нас буде. Ми хочемо переорієнтувати міліцію зі служіння влади на служіння громадянам", - додав президент у ході урочистого концерту напередодні святкування Дня міліції.

Голова держави подякував працівникам міліції за те, що вони разом з українським народом пройшли "виклики, страждання, можливо, розчарування, що були на шляху в останні 15 років".

"Я ніколи не забуду, з одного боку, епохальні, з іншого боку, тривожні дні листопада-грудня минулого року, коли ми проводили величезну кількість переговорів із усіма силовиками, у тому числі і з міліцією - з одним питанням: на чиїй стороні ти будеш, якщо наступить час "Ч", - сказав президент.

При цьому він додав, що "у ті важкі хвилини іспитів, не тільки для силовиків, але і для українських громадян, міліція залишилася вірною ідеалам свободи".

Ющенко також відзначив досягнення як особистого, так і керівного складу міліції за минулий рік. Зокрема те, що в окремих сферах злочини скоротилися на 25 %, рівень загальної злочинності - на 6%, злочинність серед молоді - 14%.

"Я вами пишаюся. Ви робите гарну і класну роботу, а усе, що є проблемами - ми з вами змінимо на краще найближчим часом", - сказав президент.

"Я хотів би побажати, щоб у кожній вашій родині, що дуже часто живе тривогами, щоб у вашій професії усе було добре, а у ваших родинах - завжди був спокій, щоб завжди дочекалися свого любого, свою любу, які повертаються зі служби", - додав він.

Крім того, у ході церемонії президент за мужність і виконання службового обов'язку нагородив посмертно орденами "За мужність 3-го ступеня" трьох працівників правоохоронних органів.

Голова держави вручив "Орден Богдана Хмельницького 3-го ступеня" і 2 ордени "За мужність 3-го ступеня" працівникам МВС.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко привітав працівників МВС із їхнім професійним святом і відзначив їхні досягнення.

"Я прямо з Майдану волею народу й указом президента був призначений першим цивільним міністром внутрішніх справ і прекрасно розумію, які складні почуття це викликало в рядах міліції", - підкреслив Луценко.

"Я дякую вам за те, що ми служили разом, за те, що ми змінювалися разом, і вчилися разом", - додав міністр.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування