Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після зустрічі з Єхануровим "Газпром" так нічого і не зрозумів

Понеділок, 19 грудня 2005, 18:36

У "Газпромі" вважають, що урядова делегація України фактично ухилилася від ухвалення рішення з постачання російського газу.

Про це сказав прес-секретар голови правління "Газпрому" Сергій Купріянов в ефірі телеканалу "Росія", повідомляють РІА Новости.

"Фактично урядова делегація України ухилилася від ухвалення якогось рішення. Хоча до нового року, до кінця завершення чинних контрактів залишаються лічені дні, дотепер не зрозуміло, як і яким чином ми будемо постачати газ в Україну і як, на основі якого контракту нам буде гарантовано транзит через територію України", - сказав він.

Водночас, як повідомив УНІАН прем’єр Юрій Єхануров, на переговорах у Москві Росія не надавала пропозицій щодо придбання частини газотранспортної системи України.

"Про газотранспортну систему переговори не йшли. У виступі і голови уряду (Росії Михайла Фрадкова), і міністра промисловості і енергетики Росії Віктора Христенка згадувалось питання газотранспортної системи і надійності постачання газу до Європи, але прямо так питання не ставилося", - сказав прем'єр.

Єхануров зазначив, що заступника голови правління ВАТ "Газпром" Олександра Медведєва за столом переговорів не було.

Водночас, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", екс-прем'єр Росії Михайло Касьянов вважає, що Росії варто було б дати Україні кілька років для поетапного переходу на ринкову ціну поставок російського газу.

Виступаючи в понеділок в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", Касьянов розкритикував позицію Росії в переговорах з Україною щодо ціни на газ.

Він погодився, що "звичайно, потрібно платити ринкову ціну на газ", але відзначив, що для переходу на ринкові ціни з Україною "потрібний визначений пільговий перехідний період - два-три роки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування