Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров обіцяє не ганяти нафту по кабінетах і менші відкати

Вівторок, 20 грудня 2005, 10:39

Кабінет Міністрів погіршив прогноз зростання ВВП за 2005 рік з 3,8% до 3%.

Про це сказав прем'єр-міністр Юрій Єхануров на прес-конференції із центральними й регіональними засобами масової інформації.

"Ми очікуємо ВВП до 3%", - сказав Єхануров.

На питання, з чим пов’язане погіршення прогнозу, Єхануров відповів: "Переді мною вибір – зменшення оптової торгівлі – 9%, або продовжити жорстку державну політику, щоб далі скорочувати фіктивні розміри економіки в оптовій сфері. Я обираю жорстку державну політику".

За його словами, цього року обсяг продажу нафти складає 16%. "Сваріть мене за це, але це значить, що  шість разів нафта перепродавалася всередині, не виходячи з кабінетів, туди-сюди, туди-сюди", - сказав Єхануров.

За словами прем’єра, він хотів би, щоб "ця тема стала предметом обговорення".

"Я розумію, що ми гробимо показники, але політика, яку вимагає від нас президент – очищення економіки, у тому числі від корупційних схем – дасть можливість нам нормально працювати", - сказав Єхануров.

Він також зазначив, що за корупційними схемами транспортувалася також і електроенергія.

"Подивіться, за якою ціною ми транспортували електроенергію в Угорщину, і за якою ціною це сьогодні. Що мені робити у цих питаннях? Продовжувати? Я продовжу цю роботу. Не буде монополізму і буде нормальна ціна по всіх цих показниках і відкати будуть менше", - сказав Єхануров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування