Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не хоче знати доходи сімей депутатів

Вівторок, 20 грудня 2005, 11:44

Президент Віктор Ющенко повернув на повторний розгляд Верховною Радою Закон про внесення змін до Закону про вибори депутатів місцевих рад зі своїми пропозиціями.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Ющенко вважає, що закон не забезпечив належного узгодження процедур проведення виборів депутатів, що може "значною мірою ускладнити роботу виборчих комісій, реальне здійснення вільного волевиявлення громадянами".

Президент, зокрема, пропонує скасувати обмеження балотування на різних виборах, враховуючи конституційне право бути обраним у будь-який орган державної влади.

Також Ющенко просить скасувати вимогу щодо зазначення в декларації кандидатами у депутати місцевих рад відомостей про майно і доходи членів їх сім'ї, оскільки такого пункту немає для народних депутатів.

Також викладено в новій редакції частина друга статті 35, яка звучить так: "повноваження виборчого блоку у цьому випадку поширюються на вибори депутатів рад тих адміністративно-територіальних одиниць, у яких є місцеві організації партій, що входять до блоку".

Ющенко закликає Верховну Раду якнайшвидше розглянути зазначений Закон з пропозиціями, зважаючи на його "особливу актуальність".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування